Igår råkade jag på 43 Things, en underbar idé som så vitt jag förstått handlar om att dela med sig om idéer med andra om hur man går tillväga för att genomföra sina mål. Det verkar dock mest användas för att bara lista mer eller mindre (mest mindre) ouppnåeliga mål man har. Om man kikar vidare på den intressanta och den enbart till namnet besläktade 43 Folders ,som bland annat är en fansajt för boken Getting Things Done av David Allen, får man lära sig att spalta upp mål som är atomära och som innebär att jag personligen uträttar något fysiskt.

Boken verkar intressant förresten men det ger onekligen lite religiös-om-ytterligare-en-självhjälpsbok-känslan. Men det är OK, jag har fått tag på »Bli av med din aversion mot självhjälpsböcker på 21 dagar« nu.

43 Things önskar att man skriver om de saker man listat att man vill göra och även om de saker man gjort. Fast det är ju även utmärkta ämnen att skriva om i sin egen blogg. Jag ska nog försöka starta följetongen »David förbättrar världen och sig själv på 39 inlägg«. Se där: en fyrtionde sak att lägga till på listan.