Stjärnan blev till stoft

· 216 ord · 2 minut(er) att läsa

Skeptikern placerar filmtidskriften Stardust på tandläkarmottagningen bredvid Ingmar. En jämförelse som jag tycker inte är helt rättvis. Jag köpte Stardust på impuls igår (på Buy Nothing Day på råga till allt) och jag måste säga att den har långt upp till Ingmar.

Där Ingmar har välskrivna och djuplodande långa artiklar har Stardust svammelfyllda ytligheter som ideligen tappar tråden. Där Ingmar har en snygg och klar layout som inbjuder till läsning har Stardust något hämtat ur en skvallertidning. En ganska stor del rör sig också om skvaller, skvaller som inte tillför mig som filmintresserad särskilt mycket ens för att fylla på triviaförrådet.

Stardust har visserligen en del intressanta frågeställningar, bland annat varför de så annars marknadsinriktade SF Bio lät bli att ta upp Will Ferrells Elf på biograferna förra året. Men några bra svar får man aldrig.

Det jag har mest behållning är insändarsidan som liknar en reinkarnation av Mads Forum för fårskallar.

Stardust lockar med DVD-filmer om man prenumererar, men jag väljer hellre betydligt bättre Ingmar till ett lägre pris (199 kr för 6 nummer mot 247 kr för 5 nummer) och köper en DVD-film jag väljer själv för pengarna som blir över.

Båda tidningarna kan säkert få plats på tandläkarmottagningen. Den ena bredvid Svensk Damtidning och den andra bredvid Månadsjournalen. Jag vet vilken jag väljer.