En skrämmande bussresa

· 177 ord · 1 minut(er) att läsa

Ett högt hårfäste, vitt halvlångt hår, markerade ögonbryn och glasögonbågarna. Jo, nog ser han ut som Christoffer Barnekow, fast det vore lite skrämmande om det verkligen var han som körde bussen.

Helt plötsligt skulle han vika av från den förutbestämda rutten och köra in i skogen för att sedan stanna till hos något original som bott i en enslig stuga i tjugo års tid. Sjävklart skulle det sluta i någon sorts happening. Det är nog tur att inte var Barnekow, rädd för överraskningar som jag är.

Han, Barnekow alltså, porträtterades riktigt bra av Peter Apelgren i det inte särskilt kritikerrosade eller publikfångande humorprogrammet Parasit-TV med bl.a. honom, Anna Mannheimer och Jacob Ericksson. En utspökad Apelgren dök upp från alla möjliga ställen i rummet.

Barnekow kommer nu att dyka upp i SVT:s nuvarande humorprogram Anders och Måns i vilken han gästspelat tidigare. Det lär väl fortsatt vara kvasiintellektuellt crazy, precis som det varit tidigare kring honom, med eller utan danskars medverkan. Kanske var det Barnekow som körde den där bussen trots allt. Jag borde kanske kikat efter kamerorna.