Sant(rews) eller Falskt?

· 222 ord · 2 minut(er) att läsa

Det kan tyckas märkligt men jag kan faktiskt se något bra i ett eventuellt samgående mellan SF:s och Sandrews biografkedjor. Även om jag är emot kommersiella monopol och inte för ett ögonblick tror på att ett samgående skulle leda till bättre priser så hoppas jag på en sak: ett bättre utbud i Norrköping, så att även jag kan få se Eternal Sunshine of the Spotless Mind utan att behöva åka till Linköping.

Det är nämligen dryga fem år sedan Sandrews slog igen i Norrköping, vilket borde innebära att det är den största svenska staden utan Sandrews-biograf. De största filmerna går på SF i alla fall. Men det är en hel del filmer (som oftast är bättre) som inte visas där alls och som man bara kan hoppas på att den lokala uppnästbiografen Harlekinen visar den i sinom tid och att man står ut med att sitta närmast vid sidan av duken och taskigt ljud.

Fast vem försöker jag lura? Det kommer antagligen ändå bara att visas Bruckheimerproduktioner i alla nio salonger samtidigt. Jag får väl flytta till en riktig stad eller börja ladda ner filmer från nätet (nu när det snart blir olagligt).

Uppdatering december 2005: Nu blev det ju inte ett samgående mellan de två biografkedjorna utan Sandrews biografverksamhet köptes upp av några olika bolag (inklusive Triangelfilm) och heter numer Astoria.