Blogga med Bloglines

· 248 ord · 2 minut(er) att läsa

Bloglines nya bloggfunktion skulle kunna vara ett riktigt fantastiskt verktyg för att snabbt och enkelt välja ut intressanta inlägg att tipsa om. Tyvärr räcker det inte ända fram.

Jag bestämde mig för att försöka välja ut de i mitt tycke intressantaste inläggen från de senaste 24 timmarna i min klippblogg men det blir tyvärr lite väl krångligt.

Det största felet är att länken pekar på Bloglines visning av inlägget och inte till originallänken. Om syftet är att locka nya användare tror jag det finns bättre sätt att få de intresserade än att tvinga dem till Bloglines på detta sätt, bl.a. genom att få oss redan existerande användare att tala lyriskt om Bloglines.

Det andra felet är att namnet på bloggen inte läggs in automatiskt i samband med länken till »källbloggen«. Helst av allt skulle jag vilja få hela inlägget i redigeringsrutan så att jag kunde klippa bort allt utom det väsentligaste från originalinlägget.

Uppdatering: Av en tillfällighet upptäckte jag att om man har text markerad samtidigt som man klickar på »Clip/Blog This« så infogas det automatiskt i textrutan. Men jag saknar fortfarande riktiga länkar och bloggnamnet.

Uppdatering 2: Det var inte konstigt att jag inte råkade ut för det förrän ikväll – det är en ny funktion:

Before clicking the ‘Clip/Blog This’ link to create a clipping or blog post, highlight the text you’d like to reference, and the text will automatically be copied into the Clip dialog.

New User Interface and Clip Blogs

Välkommet hur som helst.