I just found out that the trip to today’s gig in Borlänge is 666 kilometres…

Svantlog: The Neighbour of the Beast

Var ska jag resa om jag vill göra en riktig djävulsk resa? Enklast är nog att leta fram passaren och dra en ring på kartan med diametern 666 kilometer (i rätt skala förstås). Enklast och enklast… Passaren ligger nog i en plastpåse som inte rörts sedan ettan i gymnasiet. Och egentligen kan man ju inte åka fågelvägen så frågan är hur jag hittar destinationer som ligger 666 kilometer från mig kortaste vägen.

Alltså är det bara att ta fram Gula Sidorna och prova sig fram. Till Härnösand är det för kort sträcka (591 km) och Örnsköldsvik för lång (692 km). Till Kramfors är det bara 654 kilometer, Sollefteå 658 kilometer. Jag har kommit fram till att det bl.a. blir 666 kilometer någonstans på E4:an mellan Docksta (641 km) och Bjästa (676 km). Det är någonstans vid Skuleskogens nationalpark efter Skuleberget (293 möh).

666 kilometer hemifrån

Den närmsta ort jag hittat är Gällö som ligger 668,3 km hemifrån. Det är ju inte riktigt djävulskt, bara granne till djävulen: inget verkar visas på bio, Gällö SK har sommarlov och eleverna på Gällö skola börjar igen 23 augusti.