Stulna ämnen

· 609 ord · 3 minut(er) att läsa

Ikväll var det bloggmiddag i Lund. Där var inte jag men det hindrar ju inte att man snor några av ämnena.

Whiteboardtavlor 🔗

Jag undrar över den stavning av whiteboard som innehåller ett y, jag vet inte om det är wyteboard eller whyteboard. Hur som helst är det en tokig stavning. Är det ett varumärke tro?

Kent 🔗

Jag hörde en låt i min MP3-samling som lät precis som introt i en Kent-låt. Jag misstänker att Kent låte trots den senare av den två men nu hittar jag inte låten, trots att jag kan se spelhistoriken.

Netch 🔗

Det jag kommer ihåg av Netch är underdomänerna till Matomera som hade å, ä och ö i sig. Jag tyckte det var ganska häftigt.

Ljungby 🔗

Har Ljungby egentligen någon profil? Det känns som en trist ort vid E4:an. Att det är en olycksdrabbad sträckning som passerar Ljungby gör ju inte saken bättre.

Att komma ut som folkpartist 🔗

Det kan inte vara lätt. För mig framstår folkpartiet och socialdemokraterna som de två mest tråkiga partierna. Att erkänna den folkpartistiska tron är alltså att stämpla sig själv som tråkig. Att vara ung liberal är väl ganska coolt men nog var det ett tag sedan folkpartiet kunde kallas liberalt annat än som självtaget tillnamn i partibeteckningen. Jag avslöjade för ett tag sedan att jag övervägt folkpartiet i Europaparlamentsvalet. Då handlade det för mig mest om en sakfråga. Jag har svårt att bekänna mig till något som helst existerande parti.

Hans Lindström har förresten gjort en bild i ämnet.

Poesi och Markovkedjor 🔗

Jag gjorde faktiskt poesi av Sjustjärnas away-meddelanden på ICQ med hjälp av emacs dissociate-funktion. »Begripligare än Tranströmer« var betyget från en kompis.

Asiatiska filmer 🔗

Idag tittade jag på en sydkoreansk film om några vänner som blivit gangsters och knivhugger folk härs och tvärs. Man fick lära sig att en svensk kniv var att föredra för att få en dödlig effekt.

Matriser 🔗

Äsch, jag som inte behövt tänka på sånt där i en månad.

Fildelning 🔗

Jag väntar fortfarande på att se fler spännande legala användningar av fildelningsnätverken. Var finns fildelningen av RSS-flöden så att man kan hämta en webbplats RSS-flöde oftare än en gång per timme utan att belasta webbplatsen mer än nu?

Trackbacks 🔗

Jag läste i veckan att trackbacks är centrala i bloggosfären för att föra debatter. Jag har varit dålig på att trackbacka när jag skriver ännu sämre är det med implementeringen av trackbacks på Månhus beta. Jag har laddat ner dokumentationen av trackbackstandarden och PHP-paketet för XML-RPC. Längre än så kom det aldrig.

Jonas Birgersson 🔗

För fem år sedan gjorde jag en idolsida om Jonas Birgersson som en uppgift i en kurs. På Medieteknikdagarna i mars i år fick jag för första gången se honom på riktigt. Tyvärr kom jag mig aldrig för att skriva ner mina tankar om föredraget. Han är onekligen bra på att framhäva sig själv men innehållet var intressant (bl.a. resonemanget om ett audiovisuellt konsumtionsmaximum) och framförandet (han har en fantastisk mimik, åtminstone jämfört med resten av talarna på Medieteknikdagarna).

Malmö 🔗

Jag tror (jag var där runt årsskiftet) att jag inte varit i Malmö i år, det är första gången på 21 år i så fall. Malmö är trevligt att besöka såväl på sommaren som vid jul. Fast året är inte slut än och förhoppningsvis får jag anledning att göra ett besök i höst.

Att tala inför publik 🔗

I gymnasiet gick jag en kurs som hette »Tala inför andra«. Det var lärorikt men efter hand har jag märkt att kunskaperna försvunnit och skräcken tilltagit. Jag skulle vilja gå någon liknande kurs igen eller få möjlighet att göra bort mig utan att det gör något, allt bara för att bli bättre.