Väljer det lägsta

· 208 ord · 1 minut(er) att läsa

En av de största nackdelarna med att vara student är det spam man får från företaget Mecenat. (Firman överensstämmer inte riktigt med definitionen på mecenat.) Det är något man förbannar och tro mig: det hjälper inte att försöka avsluta prenumerationen. Jag har försökt.

iBook + AirPort-kort + väska = 7 798 kr != 12.990 kr

Idag fick jag reklam för Apple Store for Education och eftersom Gmail inte visar bilder i e-post som grundinställning fick jag se alt-texten för en banner:

iBook + AirPort-kort + väska = 7 798 kr

Det lät faktiskt som ett »Kanonerbjudande« så jag valde att visa mailet med bilder för att få veta mer. Bildens innehåll är då:

iBook + AirPort-kort + Väska = 12.990 kr

Förutom att väska nu fått ett versalt v har priset ökat med 66 procent. Skillnaden mellan väska och Väska måste alltså vara ganska stor.

Alltså har jag kommit fram till varför man ska stå ut med de här spammen: så att vi rättshaverister ska nappa på erbjudandena så att vi kan klaga när de inte uppfyller vad som lovats. Det påminner mig om att jag borde ha anmält IDG till KO för ett erbjudande de hade i ett Mecenat-spam i november. Fast jag orkade aldrig ta tag i det. Jag är nog ingen riktig rättshaverist när allt kommer omkring.