Billyx

· 229 ord · 2 minut(er) att läsa

Open Source är att skita i den åttakantiga nyckeln och bygga sin egen goddamned bokhylla!

sammanfattar Erik Stefan Geens jämförelse av Microsoft och IKEA.

Det kan nog vara bra att bygga en egen bokhylla. En Billy klarar inte vad som helst:

Bokhyllan Billy sviktar

Här är det min pappa som stresstestat en av sina otaliga Billybokhyllor genom att lassa på med böcker och LP-skivor.

En allmän utveckling under de senaste århundrandena har varit att detaljer gått från att vara överdimensionerade till att snarare vara något underdimensionerade. Samtidigt med ingenjörsvetenskapens frammarsch har man kunnat räkna på var gränsen för en byggnads eller möbels hållbarhet går. Det är dyrt att ta till i överkant.

När man tvingas delta i slöjden i skolan är det helt annorlunda. Ens egna färdigheter är så bristfälliga att det blir grovt tillyxat. Min CD-hylla jag gjorde i högstadiet (jag är ung, det fanns CD-skivor när jag gick i högstadiet… men inte så ung att det fanns DVD-skivor) är riktigt bastant. Den väger sina modiga kilo och skulle vara bättre än de flesta cd-hyllor (som skallrar när de utsätts för lite basgång) om det inte vore för att CD-skivorna inte får plats i hyllan. (Oops!)

CD-hylla ställd på högkant

Numer tjänstgör den som blompiedestal hos mina föräldrar och står därför på högkant. Om det inte vore för att den var skymd av ett skrivbord skulle man se likheten med ett av våra svenska kärnkraftverk.