Harry Potter

· 244 ord · 2 minut(er) att läsa

Idag hade den däringa Potterfilmen ( finns som DVD sedan nov 2004) premiär och eftersom TV-reklamen sagt att »biljettförsäljningen redan börjat« räknade jag med att visningarna idag skulle vara i stort sett slutsålda. När jag idag passerade genom Filmstaden visade det sig dock att det fanns flera hundra platser kvar på visningen som började då och den som började halvtimmen efter.

Eftersom jag fortfarande, efter att ha bokat en biljett till i morgon tidigare idag, hade en outnyttjad visning till halva priset kvar på mitt bonuskort valde jag att passa på. Det var jag och runt tjugo till i en salong för 150 personer, de flesta var mellan en tredjedel och hälften så gamla som mig.

En chanstagning med tanke på att jag just nu läser om femte boken, denna gång på svenska. Viss risk finns för att jag lyckas blanda ihop allting.

Harry var inte lika osympatisk i denna film som i de föregående, men fortfarande är det Ron och Hermione som är intressanta. Mest hela tiden antyds att de två tycker om varandra mer än bara som kompisar. De håller varann i handen, faller i varandras armar, springer efter varandra. Det är väl kanske det mest spännande att hålla utkik efter i framtiden, nu när författaren fegat ur och berättat antytt att Harry klarar sig i sista(?) sjunde boken.

Uppdatering: Inte helt överraskande får jag reda på att målgruppen för Sandrew-Metronomes marknadsföring av filmen var barn i åldern sju till tretton år.