Bloggsystem

· 206 ord · 1 minut(er) att läsa

Idag var det nära att jag växlade över till Textpattern. Jag upptäckte att förstasidan av någon anledning inte laddades alla gånger och lyckades inte få till någon lösning.

Eftersom jag i mitt hemmasnickrade system, Ajsac, använder mig av såväl Textile som Refer (båda från Dean Allen) tänkte jag mig göra ett försök med Textpattern.

Därför tog jag mod till mig och installerade gamma(!)-versionen av Textpattern i en underkatalog. Jag kan inte säga att jag är mogen för att använda den skarpt än. Det är lite saker som saknas:

  • möjlighet till svenska datum
  • kategorierna går inte att ordna hierarkiskt, vilket gör det svårt för mig att migrera
  • Kommentarsgrejerna verkade inte gå att översätta, trots att jag fixade en svensk språkfil

Det finns förstås fördelar också:

  • Bättre gränssnitt
  • Större användarbas

Vad gäller gränssnittet i mitt eget system har jag förstås mig själv att skylla. Det är lathet. Med en koncentrerad liten arbetsinsats skulle jag få till ändringar som skulle ge tiden tillbaka mångfalt.

Användarbasen gör att jag har någon att hålla i handen när det inte fungerar som väntat. Dessutom kommer det kanske att finnas massa spännande plugins snart.

Uppdatering: Som vanligt när man gör research efter man skriver upptäcker man det man saknar. Hierarkiska kategorier finns redan.