Jag råkade komma in i SVT1:s sändning av Dårfinkar & dönickar ikväll. Så fort jag såg Margreth Weivers så fick jag en känsla att jag sett serien förut. Och när huvudpersonen dök upp visste jag säkert. Simone är en flicka som tar rollen av en pojke i skolan.

Det slutade med att jag blev nyfiken på vad det blivit av skådespelerskan som spelade Simone. Efter ett par timmars googlande lyckades jag sammanställa sidan Lena Strömberg på susning.nu.

Det som tar längst tid är att hitta på ställen där Google inte indexerar, som tidningars webbplatser. Då får man istället använda tidningarnas egna sökfunktioner och de lämnar en del övrigt att önska. Här kan nämnas att Sydsvenskans sökfunktion inte klarar av å,ä och ö från vissa webbläsare. Rent allmänt har tidningarna dåliga sökfunktioner, de flesta klarar inte av frassökningar eller boolska operatorer.

Det tar även tid att bläddra igenom de PDF-filer Google hittar.

Som vanligt när jag gör sånt här slutar det med att jag blir deprimerad. Jag får en känsla av hur andra lyckas samt hur de som är äldre än mig har fått möjligheter som jag aldrig kommer att få.

Lena fyllde förresten 29 år igår. Grattis!