Q-Pow

· 231 ord · 2 minut(er) att läsa

Mitt under brinnande IT-bubbla (om nu bubblor brinner) så vann jag ett par skivor från någon webbplats. I paketet låg ett album och en singel. Albumet var från en grupp som hette Craving Joshua och det var helt lyssningsbart. Numer heter de tydligen Dunbar.

Singeln var dock av det riktigt spekulativa slaget. Gruppen hette Q-Pow! och utifrån texten på omslaget kunde man utläsa att de var från Linköping. Återigen fick man skämmas för sin födelsestad och då var musiken inte det mest pinsamma. Det var omslaget till singeln, Summer Holiday, som var värst.

Killen står som om han vore skitnödig och tjejen pekar käckt mot kameralinsen. Ni kan skatta er lyckliga att jag inte hittade någon större bild än den här. Av någon anledning hittar jag inte längre mitt exemplar. Jag vet att jag försökt lura på den på min lillasyster men hon vägrade att ta i den ens med en tio meter lång tång.

Q-Pow! - Summer Holiday

Hur som helst har jag alltid förknippat namnet Q-Pow! med det där fotot. Ibland ser man sådana där foton och jag riktigt ryser.

Denna vecka blev det riktigt mycket rys. Jag såg nämligen peka-in-i-kameran-posen användas på två helt skilda platser med bara dagars mellanrum. En bild som några klasskamrater använde i sitt arbete och i ett reklamutskick från Karlstads universitet.

Kau-pow!

Mitt bidrag till Gärningsmannaprofilens tävling blir därför:

  • q-pow att i fotografi peka med handen mot kameran