Wanna be on my buddy-list?

· 213 ord · 1 minut(er) att läsa

Idag sökte jag efter hennes namn på ICQ. Jag vet inte hur länge det var sedan sist. Till skillnad mot förra gången fick jag resultat, namn, födelsedatum, bostadsort och talade språk stämde alla. I övrigt gavs ingen information så det blev inte till någon större berikning.

Innan jag satte mig för att be om tillåtelse att ligga med på hennes onlinelista (undrar vad egentligen heter på svenska – begreppet buddy-list verkar okänt här) var jag tvungen att frisera mina uppgifter lite, inte så att jag ljög men jag kollade så att jag inte angivet alltför nördiga intressen. Jag såg även till att lägga till ett litet fotografi på mig själv.

Återstår att se om allt varit förgäves, än har jag inte hört ifrån henne. Undrar förresten om hon missförstått mig för de där breven jag skickade, de hade trots allt mitt förnamn, det första även min handstil. Om hon misstänkt mig och har kvar något utstencilerat samling av arbete i klassen lär hon kunna stärka den misstanken.

Hon är i alla fall nyfiken om man får tro e-postmeddelandet hon skickade i januari. Eller så var nyfikenheten bara en fasad för att på ett diskret sett tala om att hon hade pojkvän och inte ville ha fler vykort, genom att skicka från dennes e-postadress.