Jackie Chan fyller år idag och det är 28 dagar kvar till en annan födelsedag. För några månader sedan skulle jag sagt mer betydelsefull men nu vet jag inte. Det är inte så att jag kärat ner mig i Jackie Chan utan att jag fått vidare insikt i fallet C.

Jag skickade nämligen ett julkort där jag skrev något om att jag önskade en »förtrollande jul« och undertecknade med mitt förnamn. Ett elektroniskt undertecknande eftersom jag skickade vykortet via Postens vykortsservice som skriver ut vykortet och levererar för en tjuga. Samtidigt skickade jag ett annat kort till en kompis från gymnasiet och fick bekräftelse på att åtminstone det kommit fram och var läsbart. Jag fick så småningom bekräftelse på att även det första kommit fram.

När jag någon vecka in på det nya året vittjade min särskilda e-postadress jag nämnt i mitt vykort i somras upptäckte jag utöver spammen ett e-postmeddelande från en person med ett svenskklingande namn. Meddelandet var inte undertecknat men gick ut på att undra vem jag som skickat två vykort till denne var. Meddelandet var skrivet i uteslutande gemener. Inte riktigt det jag hoppats på.

Jag vet att hon har en pojkvän och jag har levt med besvikelsen i tre månader nu.

Varför ska jag alltid vara förtjust i någorlunda långa tjejer med långt ljust hår och som är klädda i rött?