Jag – kär i någon?
Det är tråkigt att svara med en motfråga, speciellt en som ingen kan svara på, men här kommer den: Vet jag vad kärlek är?

Innebär det att man är attraherad av någon, stundtals bara tänker på denna och föreställer sig ett framtida liv tillsammans, så ja.

Är det någon sorts biokemisk reaktion som sätter allt på ända vet jag inte hur det är i nuläget. Jag är helt enkelt inte så bra på att läsa min kropps signaler. Jag har varit med om det men det är svårt att säga något om nuläget.

Det kan ju också vara något helt annat och då vet har jag inget säkert svar på frågan.

Men vem är det som är föremålet? Under den senaste månaden har det ändrats, från C till en person med kodnamn *******. ( Kodnamnet är inte första hand tänkt för att buggtesta Textile utan beror på en tillfällig fluga denna vecka i ett forum jag frekventerar.)

Projekt C:s första fas verkar vara avslutad och med ett negativt resultat. Dock återstår efterbehandling, bl.a. en skriftlig sammanställning av hela faderullan.

Jag verkar dock har förlikat mig med tanken att hoppet är ute så här tretton år efter första förtjusningen. Egentligen har det väl varit ute längre än så även om jag i bland inte velat inse det. Jag hoppas att det varit till glädje för åtminstone SJ, länstrafiken, Posten och Interflora. Och det är väl tanken på det som får mig att spy på företeelsen Alla hjärtans dag.

Jag kan väl inte påstå att Alla hjärtans dag är ett förtryck från par på singlar utan snarare ett cyniskt utnyttjande av par som har negativa psykiska återverkningar på de som inte utsätts för de ekonomiska.

Jag vet ännu inte hur jag ska ta hälsningen »grattis på alla hjärtans dag!«. Är det ett förtryck, ett felaktigt antagande, ironi eller ren och skär välvilja? Med tanke på avsändaren skulle jag vilja tro på det sistnämnda, ja det var från ******* men hon riktade sig inte till någon särskild.

Det inte är så lätt att kvantifiera vad jag faller för. Speciellt inte kvaliteter som gäller sättet och inte utseende. Humor, intelligens och galenhet säkert men frågan är vilken sorts humor, intelligens och galenhet.

7 april förra året skrev jag:

Varför ska jag alltid vara förtjust i någorlunda långa tjejer med långt ljust hår och som är klädda i rött?

Men tydligen går någorlunda korta tjejer med rött hår och klädda i svart bra. Men frågan är var enbart förtjusning övergår i kärlek.

Hur förhåller det sig då med samtidigheten? Kan man vara kär i två personer samtidigt? Om man hade haft ett enkelt sinne hade svaret för mig nog varit nej. Men det känns som att jag samtidigt som jag varit helt inriktad på C kunnat tänka i vidare termer och efter insikten om hopplösheten ganska snart blivit intresserad av en tjej, *******, genom insikt i det jag redan visste.

Det här inlägget började som ett svar på Andreas fredagsfyra. Med tanke på hur de andra svarat är jag rädda för att återigen blivit för långrandig, djuplodande och utlämnande.