Mer RSS-flöden!

· 198 ord · 1 minut(er) att läsa

Infogate presenterar numer sina nyheter även som RSS-flöde. Fler företag borde anamma denna teknik.

Idag använde jag Prispallen till att jämföra priser på böcker. Utöver att irritera mig på att bokhandlarna inte länkades direkt om man gjorde prisjämförelser på flera böcker samtidigt (inte ens till egna bokhandeln Adlibris ) funderade jag på om det inte skulle vara möjligt att sätta en bevakning om någonting ändras.

Nyheter om sådana ändringar vill jag inte ha in bland min e-post. Hellre vill jag ha den bland övriga bevakningar i min aggregator och jag vill att det ska kunna vara möjligt att dela med sig av bevakningar. Det ska vara inställbart hur stora ändringarna måste vara för att den ska höra av sig. En ändring från 149 till 145 kronor är inte intressant men till 99 är det definitivt. Eller så kanske man bara vill ha meddelanden om att en bok åter kommit i lager.

Jag vill att SF Bio (vinjettvarning!) skulle kunna dela med sig av den data mining, jag förutsätter, de gör av klubbkorten och meddela om filmer mina likar sett men inte jag. Givetvis med länkar till IMDB och till DVD-handlaren om jag inte sett filmen före i serien.