Jag skrev om CafePress förra veckan. Nu har jag fått höra om två tyska alternativ: spreadshirt och Personello.

Det känns skönt för mig som vill göra prisjämförelser innan jag köper saker (utom när jag köper på impuls). Ibland kan prisjämförelserna dock gå till överdrift, men som student är det svårt att ta hänsyn till att tid är pengar.

(via LysKOM 11239481)

Uppdatering: Dumt nog verkar den intressanta av tjänsterna, Spreadshirt, bara vilja leverera till länder inom Euro-området samt Schweiz och Lichtenstein.

Uppdatering 2: Fast med Euro-området antog jag att enbart länderna med Euro som betalningsmedel räknades in men tydligen finns Sverige med på länder att skicka till. Här ska jämföras priser!

Uppdatering 3: Nu vet jag inte exakt vilken tullsats kläder från USA har (tullens telefontjänst stänger klockan 16) men med tull, moms och extra avgifter hamnar priserna på CafePress i paritet med Spreadshirts priser (och där postförskottsavgift lär tillkomma).

Uppdatering 4: Jag ringde igår (fredag) till Tullens telefonservice och fick bekräftat att tullsatsen för t-shirts ligger på 12 procent. Samtidigt reflekterade jag över att de som pratar i telefon på statliga myndigheter är så mycket trevligare än de på kommunala inrättningar och nuvarande eller fd. kommunala bolag.