Cashkortet

· 221 ord · 2 minut(er) att läsa

Cashkortet försvinner och varken Mats (Klocklös i tiden) eller brother (Utsikt från…) sörjer. Det gör inte heller jag trots att jag haft två cashkort. Det första var från Nordbanken och det fick jag precis i samband med lanseringen i Norrköping. Det största problemet var att det aldrig fanns så värst många ställen att använda kortet på. Det gick att använda på Pressbyrån, i övrigt var det mycket svårt att hitta ställen som accepterade kortet. Jag tror jag använde kortet två gånger.

Andra kortet var som ett chip på mitt vanliga betalkort hos Föreningssparbanken. Jag tror att jag aktiverade det för att få 50 kronor gratis, men jag använde aldrig kortet.

Kortet i sig var riktigt feltänkt. Kortet var personligt men pengarna opersonliga. Man var tvungen att leta upp en laddare för att få över nya pengar på kortet. Kortet var främst avsett för små belopp, men av säkerhetsskäl är det ju främst sedlarna man vill ha bort i hanteringen.

Jag läste också att betalningen av kort ökar, främst hos unga och kvinnor (hittar dock ingen länk nu). Det är glädjande. Jag hoppas dock att bankavgifterna på kortköp tas bort alternativt att kostnaderna för kontanthanteringen läggs som en extra avgift. Bankerna och handeln kan inte mena allvar med att få över mer av betalandet på kort om man tar ut speciella kortavgifter.