Bio är irriterande

· 366 ord · 2 minut(er) att läsa

Det finns fler negativa företeelser i bioupplevelsen än bara dålig bild:

Det börjar redan med det irriterande höga startljudet på SF Bios hemsida. Varje gång jag besöker sidan hoppar jag högt om jag inte varit förutseende nog att sänka ljudet. Det är dessutom riktigt irriterande att behöva lyssna på varenda gång men SF Bio kanske inte vill ha stamkunder?

Webbplatsen i övrigt är inte heller lätt att bemästra, att byta dag, film eller stad är inte helt enkelt och ingen sherpa finns som leder dig på rätt väg. Fem kronor vill SF dessutom ha för ditt besvär med att boka din egen biljett – låter du SF-rödrockarna göra det istället tillkommer ingen avgift.

De kan inte ha det lätt de där rödrockarna. Tvungna med att stå ut med popcornstanken kväll ut och kväll in (jag köpte faktiskt popcorn till en visning av filmen U-571, varje gång något riktigt töntigt hände kunde jag ta ett par popcorn – de räckte inte särskilt länge) och dessutom ställa in skärpan på filmer som Dykaren och Lilla Jönssonligan om det nu överhuvudtaget dyker upp någon för att ställa in skärpan.

Fast rödrockarna kan vara rätt trevliga och leka gissningstävlan om vad jag har i min tunga ryggsäck (de gissar dock inte rätt – jag har varken spritflaskor eller bomber – bara böcker och papper).

Inte ens reklamen är en upplevelse längre när samma film med samma klippning redan visats på TV. Möjligtvis ser man liter mer detaljer i den högupplösta och stora bilden men hur kul är det? SF Bio själva klantar dock till det genom att visa sin usla TV-reklam uppblåst till film med ett riktigt brusigt resultat.

Någonstans mitt däri får man se reklamen för Santa Maria Tex-Mex (a love story) för femtielfte gången. Den reklamen känns lika mycket bio som SF:s vinjett.

Och det känns sorgligt att de där två snuttarna (innan var det bara en) om att man ska stänga av sin mobiltelefon verkligen behövs. Jag tycker istället att den som stör med sin mobiltelefon ska stå för nästa biobesök för resten av de i biosalongen (110×400 kronor borde kännas i plånboken för de flesta). Eller så borde mobiltelefonen känna av att man är på bio.