Första gången jag visste om hennes existens var hösten 1990. Jag hade fått ett tjockt kuvert med ett häfte bestående av brev från alla mina blivande klasskamrater och foto på klassen kopierat i en kopieringsmaskin.

Det jag slogs av breven överlag var hur dåligt alla stavade. Jag minns inte vad hon skrev, hon såg i varje fall inte särskilt märkvärdig ut på fotot. Första gången jag såg henne i verkligheten var några dagar in i januari 1991. Hon måste ha gjort ett starkt intryck direkt. Hon var verkligen en äkta skönhet. Det tidigaste starka minnet jag har är när jag tittade på en dagispjäs min femåriga syster deltog i. C kom och satt i något hörn och tittade. Jag minns att mitt hjärta klappade när jag såg henne. Jag tyckte hon verkade så världsvan, självsäker och snygg. Detta kan ha varit några veckor efter jag börjat i nya skolan.

Hon var inte bara skönhet, självsäkerhet och världsvana. Hon utstrålade intelligens eller i varje fall studieintressen. Hon var även vänlig och inte avvisande, negativ eller nedlåtande.