Två upplagor

· 214 ord · 2 minut(er) att läsa

Jag drömde i natt att jag satt i en skolbänk, troligtvis i mellanstadiet. Framför mig satt C i två upplagor. Den som satt längst fram var intelligent, resonerande och allmänbildad. Snett bakom henne satt den häftiga, vänskapliga upplagan. Hon satt med huvudet riktat bakåt.

Jag har väl inte kommit så jättelångt i analyserandet av drömmen. En teori kan vara att jag är förälskad i en av personligheterna – att jag söker den intelligenta C och inte bryr mig om den populära innetjejen (eller den sociala kvinnan) eller tvärtom söker bekräftelse genom den populära sidan och negligerar den intelligenta.

Den tolkningen jag själv föredrar är förstås att jag ser båda sidorna hos henne och älskar de lika mycket. Det är förstås inte lika problemiserande och skulle ju vara en värdelös dröm.

Vad drar man för slutsats av detta? Att jag ska närma mig henne på två sätt, intellektuellt och känslomässigt? Frågan är hur man ska omsätta det i praktiken.

Jag dagdrömmer om henne konstant, men jag kan inte minnas så många riktiga drömmar om henne. I de flesta av de jag minns är det hon som tar initiativet. Jag minns inte mycket när jag väl vaknar men jag är som oftast lycklig. Jag tror inte jag haft många drömmar där hon bara haft en statistroll.