3G-bashning

· 226 ord · 2 minut(er) att läsa

Häromdagen öppnade UMTS-operatören 3 en egen affär här i Norrköping. Trots att jag gick Drottninggatan ner samma dag lyckades jag undgå den helt. Annars kan det vara svårt att undgå 3:s reklamkampanjer i print, TV och dagspress.

Kampanjen just nu går ut på att man ska ge iväg telefoner som julklapp med telefonen påslagen och uppkopplad i paketet.

Samtidigt har jag märkt av 3G-bashning även inom tekniknördkretsen. Det handlar inte så mycket om fula master och farlig strålning utan om klumpiga telefoner, dålig batteritid och ivrigast, konstigt nog, om saknad av upplevd nytta. Det kan man vänta sig från mer konservativa personer men i tekniknördkretsar borde det inte vara något stort hinder kan man tycka.

Fenomenet har vissa likheter med WAP-bashning. Mer om det i ett senare inlägg.

Jag gick längs Drottninggatan ikväll igen och lyckades återigen inte se 3:s affär. Det förvånar inte. 3 har stora reklamkampanjer men misslyckas med att nå presumptiva kunder i nästa steg.

I mitten av september skickade jag följande fråga till 3:s kundtjänst:

Går det att få information skickad per e-post när den kommer en ny mobil och/eller när det finns tillgång till 3G-tjänster där jag bor?

Svaret kom dagen efter.

Dessvärre har vi ingen möjlighet att idag skicka dig information om våra kommande modell av mobiler eller utbyggnaden av vår 3G täckning.

*[UMTS]:Universal Mobile Telecommunications System *[WAP]:Wireless Application Protocol