Sveriges skickligaste medium

· 193 ord · 1 minut(er) att läsa

En av Sveriges skickligaste medier, så uttryckte sig hallåan i Kanal 5 nyss. Det var inte den egna kanalen han uttalade sig om utan om de medverkande i Förnimmelse av mord . Programmet i sig är väl okej i den dokumentära början men när medierna sätter igång pallar jag inte en sekund utan zappar direkt.

Om det istället var Kanal 5 som var ett av Sveriges skickligaste medier så kanske det stämmer om man bara tar hänsyn till reklamfinansierade TV-kanaler. Bottennappen är inte så många – inköpen av serier kan vara bra: CSI, Gilmore Girls och ett stort filmutbud med toppfilmer och de unika filmer man inte får se någon annanstans.

Fast de få bottennappen är riktigt djupa: dokusåporna med förslappade människor (Big Brother och Masterplan). Fast det finns ljusglimtar även bland de svenska programmen: Roomservice som är det jag väntade på är betydligt bättre än sina konkurrenter, TV4:s Äntligen hemma och SVT:s Nya rum, både vad gäller slutresultaten för rummen och hur lätt man fängslas av programmen. Saknas gör bara Karin från Äntligen hemma, hon är ett fräsch undantag i ett program som är stelt oavsett om sonen är med eller inte.