Houplain et Crécy

· 194 ord · 1 minut(er) att läsa

Jag satt och tittade på början av 24 Nöje nu. Sista delen såg jag tidigare ikväll men början var intressantare. Bland annat om bob hund men speciellt om de franska videomakarna Ludovic Houplain och Hervé de Crécy. Jag hade inte hört talas om dem tidigare men de är upphovsmännen bakom bland annat statistikorgien i MTV-prisade Röyksoppvideon Remind Me.

Under intervjuns gång slår det mig att miljön de sitter i är bekant. Tegelbyggnader med gröna fönster och inskjutet är ett gult hus. Det måste vara från industrilandskapet i Norrköping. Jag funderade på att skicka ett e-post till SVT och fråga men gör först en sökning på »Crécy norrköping« i Google och visst: de var i Norrköping på Flimmers DV-Expo (PDF) den andra november.

Hade jag bara bemödat mig med att plocka upp foldern från något av ställen jag gick förbi hade jag fått reda på att de medverkade även om jag inte kände till deras namn sedan tidigare. Ett evenemang som handlar om det som jag både är intresserad av och som har nära kopplingar till det jag studerar.

Nu ska jag bara leta upp en purjolök att slå mig själv med.

*[PDF]:Portable Document Format