Henrik länkar till en artikel om Digital Illusions. Trevligt att det går framåt för åtminstone ett svenskt datorspelsföretag. Det lokala spelföretaget i Norrköping, UDS, är ju inte längre eget utan har köpts upp av Sveriges tredje aktör Daydream Software i Umeå.

Jag är i stort sett ointresserad av spel. Jag har inte ens sett Battlefield 1942, även om jag skulle vilja med tanke på allt snack om det. De enda laster jag har är MS Röj och Sim City (samt Snood ibland). Sim City är det enda spel jag lagt ner pengar på, även om jag måste erkänna att jag knappt spelat något av fyran. Sim City 2000 och Sim City 3000 är mycket mer givande att spela.

Anledningen till att Sim City men inte andra spel lyckats fånga mig är att jag får en chans att vara kreativ. Det är det jag använder datorn till. Den glädje jag vill uppnå vid datorn är skaparglädjen. MS Röj är förstås inte skaparglädje utan mer klurande.

Om man vill kombinera skaparglädje och klurande programmerar man förstås istället. Varför skulle jag annars göra eget publiceringssystem?