Tänk så enkelt med OCR

· 207 ord · 1 minut(er) att läsa

Ibland har jag problem med att tyda min egen handstil. Det är förstås inte den handstil jag använder om jag händelsevis skulle skriva något som en annan människa ska läsa.

Jag önskar att en dator skulle kunna användas för att tolka vad som egentligen står där. Men dagens OCR-program har ju inte sällan problem med skriven text så det ligger nog långt fram innan det räcker med att stoppa anteckningsboken i scannern och klistra in texten i webbläsaren.

Del av sida med min kryptiska handstil

Varför envisas jag då med att skriva för hand? Att skriva in direkt i datorn (som jag gör nu) är ju mer effektivt, mindre arbete och mindre tidsspill. Det går snabbare för mig att skriva på papper, inte fysiskt att få bokstäverna på pränt men att formulera mina tankar i ord samtidigt som jag skriver. När jag skriver på maskin har jag svårare att hitta rätt ord och det slutar ofta med att jag tar bort det senast skrivna ordet.

Samtidigt är det mer praktiskt att få ta med sig en anteckningsbok och papper (som på tåget då texten i bilden skrevs).

Jag hoppas ingen grafolog ser den där bilden och kommer fram till att jag har tendenser att bli massmördare, Farmen-deltagare eller något annat hemskt.

*[OCR]:Optical Character Recognition