Det här är en surprise

· 252 ord · 2 minut(er) att läsa

Häromkvällen sökte jag efter Adolphson & Falk på webben. Efter en stund hittade jag till Fredrikes inlägg från i höstas och fick åter anledning att tänka på det där med digitala efterlämningar när skaparna dör (och än så länge är det med få undantag i förtid eftersom webbsidesskapandet inte är alltför vanligt bland de äldre).

I inlägget från september nämnde jag att Skivsamling.nu:s skapare Karl Wiechel avlidit och sanningen att säga trodde jag att skivsamling.nu därmed försvunnit för gott. Nu verkar det dock som att tjänsten är på väg tillbaka:

Skivsamling.nu/Recordcollection.net has a new webmaster, for unfortunate reasons. The site will be rewritten and relaunched early 2007. All old record collections will still be available. Best regards and see you in double-o seven.

Det kanske är en digital efterlämning så god som någon. En användbar tjänst och ett minne från dess ursprunglige skapare.

För övrigt så tog det ett bra tag innan jag förstod att webbplatsens logotyp inte föreställde en riddarhjälm i guld utan en gul ölback (den typ som rymde tjugofem stycken flaskor och som gick utmärkt att förvara LP-skivor i). Och då borde jag ändå känna igen dem eftersom jag är uppväxt i ett hem fullt av sådana. Inte för att mina föräldrar drack så stora mängder öl utan pga. min pappas stora skivsamling.

För egen del uppgår min LP-samling till tre LP-skivor. En med Hemliga byrån, en med Fantomen på Operan (som jag vann i en läsartävling i Arbetet 1990) och ytterligare en skiva som jag fick som jätteliten.