Bistånd för bzzkids?

· 285 ord · 2 minut(er) att läsa

Efter en onsdag med bloggövervakning på transportmedel kanske man skulle idka bloggundervakning på transportmedel på söndagen? Det föll dock på att jag inte hörde någonting om någon blogg på söndagen.

Visserligen såg jag biståndsministern och fd. östgöten Gunilla Carlsson på samma flight1 som jag själv men hon har ju ingen egen blogg (däremot en just nu ofungerande hemsida) så inte ens där fick jag in något bloggtema. Däremot har hon (och hennes flygresande) diskuterats en hel del på bloggar nyligen. Fast den här resan var ju betydligt billigare (även om jag skulle gissa på att hon fick mer än de 300 bonuspoäng jag kan lägga till mitt konto2) och antagligen betald ur egen ficka.

Annars observerade jag att passagaren bredvid mig läste en bok om datorer och kognition som hade typisk LaTeX-typsättning. Vilket nog är en fördel framför den bok om människa-dator-interaktion jag har i bokhyllan som har hemsk typografi.

1 Jag är en snål miljöbov som åker flyg istället för tåg när det blir betydligt billigare. För att minska mina skuldkänslor ser jag till att bara köpa den billigaste biljetten så att mitt resande inte ska få flygbolaget att i den samlade statistiken se något incitament för att utöka antalet flighter. (Även om det inte lurar någon annan lurar det säkert mig själv ett tag.) Som en social markering reser jag med ostruken skjorta på mig (så att man inte ska blanda ihop mig med någon kille i rosa lammullströja och backslick), läser inte affärstidningar (och inte heller kvällstidningar om jag kan undvika) och är trevlig mot kabinpersonalen.

2 Som vanligt med mig och bonusprogram lär de passera tidsgränsen innan jag nått någon nivå där det är tal om att få något för poängen.