Moongoose säger: Vi är strax tillbaka

I början av juni1 tog jag bort förstasidan och alla inläggssidor från bloggen efter att ha fått ett hot om stämning eftersom jag skulle ha antytt att personen ifråga var nörd. Även om det inte fanns mycket substans bakom är jag inte tillräckligt rik för att kunna stå emot sådana hot och hellre än att ta bort inlägget helt och hållet (det var redan censurerat) valde jag att lägga ner för ett tag. Jag hade fullständigt tappat hoppet om yttrandefriheten och insett att det är hopplöst att använda sig av Internet som medium om man inte är en stor medieorganisation eller har stor kämpaglöd. Fortfarande har de styrande möjlighet att använda sig av definitioner på teknik för att hindra oönskade röster. Skillnaden är att stencilapparaten är utbytt mot ännu lömskare utrustning för automatisk databehandling.

Tack till alla fyra som på ett eller annat sätt uttalat saknad.

Nu när denna bloggs tredje födelsedag snart är här kanske det är dags att ta rådet jag fick av Sjustjärna för några veckor sedan (fast det då gällde min (ännu) outtalade kärlek för henne): »dags att gå vidare«. Därför kommer bloggen snart inte längre att vara som förut. Inget är längre för evigt, en bild säger mer än tusen ord, hjältarna är inte längre ensamma och det är en fråga om semantik. (Innehållet kan sjunka ihop under transport.)

Uppdatering 31/7:

1 Bara timmar efter bloggaremiddagen där jag ritat en meteor på väg mot månhuset, se figur hos Henrik Sundström. En illustration som visade sig sannare än vad jag anade först.