293 K- temperaturen då permalänkar tinar

· 208 ord · 1 minut(er) att läsa

Bokus har börjat blogga skriver Uppkopplat. Det är radiojournalisten Rebecca Vinterbarn Elg, som i denna blogg kallats för märklig på samma vis som Patrik Ehrnst, som bloggar om någonting som jag inte orkat ta reda på vad det är än eftersom inläggen lider av tysk styckebrytning (nytt stycke markeras genom att raden innan slutar tidigare än de andra).

Uppkopplat-Urban ( allitteration!) påpekar att Bokus inte först av nätboklådorna att blogga. Sedan tidigare har Akademibokhandeln en blogg som faktiskt är läsbart såväl typografiskt som innehållsmässigt (den verkar faktiskt handla om litteratur). [Nu leder länken till en framessida hos Akademibokhandeln. Använder man sig av frames och inte erbjuder en väl synlig direktlänk får man skylla sig själv. Och nej varken Bokus eller Akademibokhandeln har permalänkar till inlägg.]

Och Bokus har ju redan en viss bloggankytning, tittar man på Bokus lista över personal (bara det ett mycket trevligt men ovanligt sätt för ett stort e-handelsföretag att närma sig kunden) hittar man en bekant bloggare. Vad är sannolikheten för det? (Nu väntar jag mig att han verkligen ska räkna ut sannolikheten för det också.)

Uppdatering: Och när jag wikte färdigt inlägget efter publicering kom jag på att Bokus och Akademibokhandelns Internetdel sedan i höstas är ungefär samma sak men med olika skal.