Footy, footy, footy, footy...

· 224 ord · 2 minut(er) att läsa

Förra veckan läste jag i Ny Teknik om att företaget Goyada erbjuder en tjänst för att fylla på kontantkort från sitt kreditkort.

Det går nu att ladda nästan alla de svenska mobiloperatörernas kontantkort från kreditkortet på ett ställe. Svenska Goyada har lanserat en sådan tjänst…

När man läser, det förmodligen lätt ommasserade pressmeddelandet, är det lätt att få intrycket att Goyada först med en sådan tjänst men i en elva dagar äldre nyhet hos tidningen Mobil ser man att Smart Refill erbjuder samma tjänst men bara har med fem av de största kontantkorten. Dock påstår Smart Refill att man har med alla svenska operatörer, om det innebär att man kan fylla på sitt Hello-MTV- eller Lebarakort har jag inte lyckats luska ut.

Anledningen till att jag överhuvudtaget kollade upp Smart Refill var deras TV-reklam som låter väldigt likt den animerade Flash-serien Weebl and Bob som även kan skymtas på MTV ibland (då som Wobbl and Bob). Exakt samma manér på rösten använder sig de av i TV-reklamen–riktigt störande.

Företaget har förresten medverkat i finansieringen till att få hem Henrik Larsson till HIF och använder sig av en bild på Henke i färd med att ta på sig en HIF-tröja till att på förstasidan gratulera Henke till den nyliga segern mot Chelsea, även om den skedde i en Barcelona-tröja med helt andra sponsorer.

*[HIF]:Helsingborgs idrottsförening