Aktuellt från Linköping

· 211 ord · 1 minut(er) att läsa

Lite intressanta nyheter från Linköpings universitet idag:

Enkäter via webben är enkla, snabba, billiga, och därför frestande att göra. Men var fjärde vuxen svensk saknar tillgång till Internet, så webbenkäter blir ofta inte rättvisande. Ett bra alternativ kan vara att kombinera webb och pappersenkät.> Går det att utnyttja fördelarna med Internet och samtidigt inte tappa i tillförlitlighet när man gör enkäter? Peter Werner, nybliven doktor i statistik vid Linköpings universitet, har studerat den frågan i sin avhandling.

Pressmeddelande: Varning för webbenkäter

Ett annat intressant arbete:

Teknik och känsla i underbar förening . . . Det är ämnet för LiU-doktoranden Simon Schüttes avhandling, där han förklarar hur man når konsumenternas hjärtan och magar i design av nya produkter.> Metoden Kansei engineering har sitt ursprung i Japan, där industrin länge jobbat medvetet på att få till den rätta känslan i en bil, en videokamera eller varför inte en behå. Nu är det hög tid att föra över samma tänkande till Europa. I avhandlingen som läggs fram på fredag beskrivs exempel med truckar, dammsugare och fordonsdetaljer från LiU:s samarbete med svenska industriföretag.

LiU: Teknik med känsla

Linköpings universitet borde förresten se till att ha permalänkar i sina RSS-flöden. Det finns permanenta URL-er men RSS-flödena pekar på icke-permanenta URL-er.

*[RSS]:Really Simple Syndication *[URL]:Uniform Resource Locator